Спални соби со релаксиран амбиент

0
250545_kastellg_4_low_0006Белата боја е симбол на  светлина, свежина и нежност, секогаш буди позитивни емоции и кога се наоѓаме во простории каде белата боја е доминантна се чуствуваме пријатно, одморено , релаксирано и затоа често дизајнерите на ентериер оваа боја ја употребуваат со собите наменети за одмор, секојдневен престој и релаксација. Spalna 1 Деталите во спалната соба се исто така многу важни , дневната светлина во просторијата, завеси кои гарантираат задржување на дневната светлина по потреба и вечерното осветлување кое треба да биде ненаметливо и суптилно. Материјалите кои се користат за прекривките, перниците и теписите во просторијата е важно да се од природни материјали за да гарантираат вистински одмор и релаксација. SFD8BD1F9EC0ADC4FFBB8ABBA5527408F5F   spalnaБоите во спалната соба треба да имаат смирувачки ефект, да бидат нежни и со слаб интензитет. Се препорачува во спалната соба да има минималистички мебел односно мебел кој нема да ја блокира циркулацијата на енергијата. 249740_ovredjupedalsg_11_low_0008    

Остави коментар